Referenssit

Uudisrakentaminen

Nauvo (sauna ja tupakeittiö)

Teimme rakennuksen täysin valmiiksi avaimet käteen periaatteella. Veistimme ja pystytimme hirsikehikon. Asensimme perinneikkunat ja -ovet. Toteutimme vesikaton, eristykset, lauteet, terassin, piiput, listat, lattiat, sähkövedot ja tulisijat. Olemme todella ylpeitä lopputuloksesta! Kuvat kertovat puolestaan.

"Hirsi-Laurin kanssa oli todellinen ilo toteuttaa meidän unelmaprojektia- kaunis ja toimiva perinnemökki kauniille paikalle saaristoon. Yhteistyö oli ensihahmotteluista asti sujuvaa, osallistavaa, tehokasta ja myös hauskaa.

Arvostimme erityisesti Hirsi-Laurin syvää ammattitaitoa ja kunnioitusta sekä perinnearvoja laatua että luontoa kohtaan. Lopputarkastus hyväksyttiin kehulla vain 7 viikoa siitä, kun hirret nostettiin saareen, joten pääsimme juuri suunnitellusti viettämään juhannusta."

- Onnelliset mökin omistajat

"Kohde sijaitsi ulkosaaristossa. Rakentajien ammattitaidolle, materiaalien laadulle ja lopputulokselle annan arvosanan kiitettävä. Yhteistyö toimi erittäin hyvin."

- Svante Lehtonen, vastaava mestari, yli 30v kokemuksella-

Sammatti (sauna, takkahuone ja talousrakennus)

Sauna ja takkahuone käsinveistetystä hirrestä.

Hunajalinkoamo rankarakenteinen pitkästä tavarasta.

Perustukset muottitavarasta paikalla valettavat betonipilarit.

Saunaan tuli aitokiuas ja korkeat pylväslauteet. Saunan huonekorkeus on 2,7 metriä.

Lahti (sauna, takka- ja vierashuone)

Avaimet käteen projekti. Toteutimme kehikon ja pystytimme sen. Sitten rakensimme lattiat ja lauteet, asensimme ikkunat ja ovet, teimme palomuurin, asensimme piipun, ja teimme katon sekä terassin.

"Luotettavaa ja taidokasta suomalaista käsityötä.
Työprosessi toteutettiin alusta loppuun taitavasti jokainen yksityiskohta huomioiden.
Lopputulos on erinomainen ja mökki on kovassa käytössä.
Kiitos Lauri ja Joonas!"

-Pia Wellinger ja Arno Sipponen

Pusula (sauna & verstas)

Käsinveistetyt kehikot, lattia- ja terassirungot, kattoruoteet ja vesikatto, ikkunoiden ja ovien asennukset, lattiarunkojen teko, savupiippujen asennus.

"Meillä on ihan sikatörkeen hieno sauna ja maailman siistein hirsiverstas! Suunnittelimme rakennukset yhteistyössä Laurin kanssa niin että itse piirtelin luonnokset ja Lauri kommentoi."
- Salu Ylirisku, Taiteen tohtori/muotoilu

Vihti (sauna)

Käsinveistetty saunarakennus. Toteutimme hirsikehikon, perustukset, vesikaton ja lattianrungon.

Helsinki (sauna)

Pieni maksaruohokattoinen saunarakennus. Teimme kaiken muun paitsi perustukset.

Kirkkonummi (laajennus)

Kirkkonummelle laajennusosa 60-luvulla käsinveistetyn rakennuksen jatkoksi. Teimme veistotyön lisäksi rakennuksen täysin valmiiksi.

"Isovanhempien vanha saunamökki sai totisesti uuden elämän Laurin käsissä. Tuoreemman hirren piilutettu pinta on kauniissa sopusoinnussa elämää nähneiden hirsien kanssa, ja tie tähän on ollut Laurin ja tiiminsä ansioista miljoona kertaa sujuvampi - ja ennen kaikkea hauskempi- kuin olisimme konsanaan kuvitelleet."

Kehikon siirto ja pystytys

Mäntsälä (siirto)

Hirsirakennuksen siirto Mäntsälään. Rakennuksen merkitseminen ja purku. Uudelleen kasaus ja korottaminen.

"Olimme pitkään ihailleet vanhaa hirsisauna-autotallia oman omakotitalomme viereisellä tontilla Espoossa ja todenneet että sopisi mainiosti oman mökkimme viereen Mäntsälässä. Kun mahdollisuus hirsirungon hankintaan avautui, otimme yhteyttä Hirsi-Lauriin ja aloitimme siirtoprojektin.

Lauri auttoi suunnittelussa ja vastasi siirron kaikista vaiheista: vanhan rakennuksen mittauksesta, hirsien numeroinnista ja laputuksesta, purkutöistä ja hirsien siirrosta. Pystytystyön seuraaminen oli vaikuttavaa. Tällainen on siirtoprojekti on jatkuvaa ongelmanratkaisua: vanhojen hirsien työstöä, uusien hirsiaihioiden hankintaa ja veistoa, yhteensovittaminen ja tilkitsemistä.

Perinnerakentamisen ja -materiaalien ja modernien rakenteiden ja talotekniikan yhdistäminen edellyttää rautaista ammattitaitoa. Laurin kanssa kaikki toimi täsmällisesti ja sovitusti. Projektin päättymisen jälkeenkin Lauri on auttanut meitä mielellään myös muissa rakennuksiin liittyvissä asioissa. Suosittelemme häntä lämpimästi!"

-Juha & Eva Usva

Korjausrakentaminen

Porvoo

200 metriä vaihdettavaa hirttä, lattiarakenteet uusittiin, perustukset korjattiin, korotimme yläpohjaa, oikaisimme yläpohjan ja paneloimme sisäkatot.

"Hirsi-Lauri on erittäin fiksu, vastuullinen ja miellyttävä hirsiukko, jonka ansioista iso hirsimökin perusparannustyö saatiin kuntotarkastuksesta lähtien kunnialla maaliin! Hän hoiti myös paljon tehtäviä jotka eivät hänelle kuuluneet ja selitti kansantajuisesti kaikkien vaiheiden ja ratkaisuvaihtoehtojen perusteet, pitäen aina asiakkaan puolta. Hän on kova ammattilainen, suosittelisin kenelle tahansa."